• Cum ne păstrăm sănătoşi în această toamnă? Iată sfaturile specialiştilor!

  Cum ne păstrăm sănătoşi în această toamnă? Iată sfaturile specialiştilor!

  Toamna este sezonul abundenţei şi al alimentelor sănătoase. Cu toate acestea, sănătatea noastră tinde să fie pusă în pericol atunci când temperaturile încep să scadă.
  „Un stil de viaţă sănătos este important atunci când vorbim de schimbările climatice, care ne pot afecta organismul dacă imunitatea este scăzută. Gama variată de fructe şi legume de toamnă ne poate ajuta să-i oferim corpului vitaminele necesare pentru a stimula sistemul imunitar”, explică specialiştii Omnia Medical Center.
  Iată 6 moduri de a vă menţine sănătatea la un nivel ridicat în această toamnă.
  Stabiliţi-vă obiectivele şi limitele
  Stabiliţi-vă obiective clare privind nutriţia şi sănătatea. Moderaţia este cheia succesului în viaţă, dar mai ales atunci când vine vorba de sănătate. Este bine să găsiţi un echilibru între activităţile zilnice care să vă permită să serviţi mesele în intervale orare relativ fixe şi să să aveţi timp suficient pentru odihnă.
  Creaţi-vă şi păstraţi o rutină aunci când vine vorba de obiceiurile sănătoase
  Planificaţi-vă antrenamentele fizice şi programul de mişcare şi dezvoltaţi o rutină pentru o alimentaţie sănătoasă. Odată ce corpul va experimenta un stil de viaţă sănătos vă veţi simţi mult mai bine. Veţi vedea apoi că devierea de la aceste lucruri benefice pentru organism va duce la un status imunitar mai precar şi chiar la unele afecţiuni.
  Alegeţi alimente sănătoase, de toamnă sau de sezon
  Consumul de fructe şi legume sezoniere va asigura aportul de vitamine şi minerale necesare organismului pentru o bună funcţionare şi pentru protejarea de virozele de toamnă.
  „Mirosul şi aroma îmbietoare nu sunt singurele atuuri ale legumelor şi fructelor de toamnă. De pildă, dovleacul este perfect pentru o varietate largă de reţete, de la plăcinte la supe sau tocănite, fiind un aliment versatil, extrem de sănătos. Pulpa este bogată în fibre, antioxidanţi, minerale şi vitamine: beta-caroten, Vitamina C, acidul folic, niacină şi vitamina K, sodiu, fier, magneziu, fosfor, potasiu şi calciu. Seminţele conţin grăsimi monosaturate, Omega 6, zinc şi potasiu”, spun specialiştii.
  Întăriţi sistemul imunitar
  Din păcate, pentru multe persoane, revenirea la şcoală, la serviciu sau în orice alt tip de comunitate poate însemna şi contactarea unor germeni patogeni din respectivele colectivităţi. Pentru a evita această scădere a imunităţii, asiguraţi-vă că urmaţi aceste sfaturi simple: limitaţi consumul de zahăr, alegeţi alimente sănătoase, bogate în nutrienţi şi faceţi mişcare în fiecare zi.
  Hidrataţi-vă
  Organismul are nevoie de o cantitate suficientă de apă pentru a-şi menţine echilibrul hidroelectrolitic şi deci o bună stare de sănătate. Corpul depinde de apă pentru a supravieţui. Fiecare celulă, ţesut şi organ din corp are nevoie de apă pentru a funcţiona corect. Pierdem apă în fiecare zi, de aceea este bine să consumăm cel puţin 2l pe zi dacă nu avem o recomandare medicală specială.
  De asemenea, trebuie să ştiţi că nu orice lichide ajută corpul să se menţină sănătos. Sucurile acidulate şi dulci deshidratează organismul, la fel şi băuturile alcoolice, de aceea este bine să consumaţi mai multă apă atunci când alegeţi să beţi şi altceva.
  Faceţi mişcare în interior
  Chiar dacă v-aţi obişnuit să mergeţi la alergat în fiecare seară pe timpul verii, scăderea temperaturilor vă poate afecta. Frigul din perioada sezonului rece nu trebuie, însă, să vă împiedice să faceţi mişcare. Atât toamna, cât şi iarna, puteţi să mergeţi la sală sau să vă creaţi în propria casă un loc destinat sportului.
  Un stil de viaţă sănătos, alimentele proaspete, dar şi mişcarea fizică vă pot ajuta să vă menţineţi şi chiar să vă îmbunătăţiţi starea de sănătate. Cu toate acestea, în cazul în care sistemul imunitar este slăbit din cauza unor probleme de sănătate, este bine să mergeţi la medic pentru a vă consulta şi a vă prescrie un supliment alimentar care să vă ajute să vă menţineţi o bună stare de sănătate.
  Omnia Medical Center reuneşte o echipă profesionistă care îşi concentrează în permanenţă atenţia asupra îmbunatăţirii relaţiei MEDIC – PACIENT. Omnia Medical Center dispune de echipamente moderne şi de un suport logistic performant, pe care le pune în slujba pacienţilor în condiţii de maximă siguranţă şi confort. Pentru mai multe detalii intraţi pe site www.omniamedical.ro sau la telefon 0728.841.841.

  Lasati un comentariu →

Parerea d-voastra

Cancel reply

Photostream