REZULTATE ANALIZE
Verificati aici rezultatele analizelor medicale
Verificati aici rezultatele analizelor medicale
Timpul de executie pentru analize este reprezentat in numar de zile.
Anatomia patologică se ocupă cu diagnosticul bolilor pe baza studierii schimbărilor macroscopice şi microscopice a celulelor şi a ţesuturilor, suferite de pe urmă unei stări patologice.
Biochimia este o disciplină de sine stătătoare. Aceasta abordează subiecte ca structura chimică a substanţelor din care sunt formate organismele, interacţiunile între aceste substanţe şi transformările metabolice pe care acestea le suferă în vivo. Biochimia are două ramuri: biochimia metabolismelor şi biochimia structurală. Biochimia structurală se ocupă cu studiul moleculelor vieţii: proteine şi aminoacizi, glucide, lipide, acizi nucleici. De asemenea, această ramură studiază şi vitaminele şi enzimele. Biochimia metabolismelor studiază căile metabolice prin care nutrienţii sunt procesați în interiorul celulelor vii (anabolism şi catabolism).
Genetica studiază fenomenele şi legile eredităţii şi ale variabilităţii organismelor, structura moleculară şi funcţională a genelor, comportamentul genelor în contextul unei celule sau organism, modul de transmitere a caracterelor de la părinţi la urmaşi, distribuirea genelor şi variaţia şi schimbarea populaţiilor.
Hematologia se ocupă de studiul sângelui, organele care îl produc şi bolile acestuia. Hematologia include studiul etiologiei, diagnosticării, tratării, identificării posibilelor complicaţii şi profilaxiei bolilor sangvine. Bolile sangvine afectează producerea sângelui şi/sau a componentelor acestuia, cum ar fi celulele sangvine (hematii, tromobocite şi leucocite), hemoglobină, proteine sangvine(ex. albumine, globuline, TGP, TGO, factori ai coagulării, imunoglobuline, anticorpi, transferina, ceruloplasmină, etc), mecanismele coagulării, etc.
Imunologia studiază mecanismul normal de protecţie imunologică a organismului faţă de agenţii patogeni din mediu, incapacitatea totală sau parţială a sistemului imunitar de a furniza un răspuns imunologic adecvat faţă de agenţii patogeni, bolile auto-imune şi alergia, precum şi fenomenul de respingere de transplant.
Microbiologia se ocupă cu studiul microorganismelor unicelulare, invizibile cu ochiul liber (ciuperci microscopice, alge, bacterii, virusuri, protozoare) şi influenţă acestora asupra oamenilor şi a altor organisme.
Biologia Moleculară este o ramură a biologiei care studiază procesele moleculare și interacțiunile din interiorul celulelor, concentrându-se pe structura și funcția moleculelor biologice cum ar fi ADN-ul, ARN-ul și proteinele. Este un domeniu esențial în înțelegerea mecanismelor genetice, expresiei genice, reglării celulare și a diverselor procese biochimice care susțin viața și sănătatea organismelor.
Analizele de coagulare sunt teste de laborator care evaluează capacitatea sângelui de a se coagula, adică de a forma cheaguri. Aceste analize includ determinarea timpului de protrombină (PT), timpul de tromboplastină parțial activată (TTPA), nivelurile de fibrinogen și alte teste specifice care evaluează factorii de coagulare din sânge. Aceste teste sunt utilizate pentru diagnosticarea tulburărilor de coagulare, cum ar fi trombofilia sau hemofilie, și pentru monitorizarea tratamentului anticoagulant. Analizele de coagulare sunt esențiale în managementul pacienților cu afecțiuni asociate cu riscul de tromboză sau sângerare excesivă.